بدون دیدگاه

تکنولوژی‌های هوشمند و نابينايی

انقلابی که در حوزه‌ی دیجيتال رخ داده، در زندگی هر کس به طور متفاوتی تأثیرگذار بوده است. در دنیایی که نمود اختراعات و نوآوری‌ها بر صفحه‌ی موبایل ظاهر می‌شوند، افراد نابینا به طور حتم و ناگزير بهره‌ی کم‌تری از این نوآوری‌ها خواهند برد. با اين حال، در سال‌های اخیر، تحقیقات زیادی برای بهبود کیفیت زندگی افراد نابینا و کم‌بینا صورت گرفته است. در نتيجه‌ی اين تلاش‌ها، دستگاه‌ها و برنامه‌های خواندن و تشخیص کمک کرده‌اند تا تبلت‌ها، تلفن‌های و عینک‌های هوشمند تبدیل به وسایلی قابل استفاده و سودمند برای این افراد شوند.

به دلیل نبود تعریفی صريح و واضح از نابینایی، آمار مربوط به افراد نابینا متفاوت است. آمار دقیق سخت به دست می‌آید، اما فدراسیون ملی نابینایان در آمريکا تخمین می‌زند که حدود هفت میلیون آمریکایی به نحوی نابینا هستند. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی این تعداد در سراسر جهان به ۲۸۵میلیون نفر می‌رسد.

این مطلب به چند مورد از جالب‌ترین تحولات فنی که می‌توانند به نابینایان کمک کنند، اشاره می‌کند. انتشار اين يادداشت در روز ۲۳ مهر که مصادف با ۱۵ اکتبر و روز جهانی عصای سفيد است، ادای احترام به حقی‌ست که افراد نابينا و کم‌بينا از امکان برخورداری از مزايای تکنولوژی‌های مدرن دارند.

یک حلقه برای خواندن

بسیاری از ما عادت داریم که هنگام خواندن یک متن برای جلوگیری از گم کردن کلماتی که می‌خوانیم، انگشت خود را زیر خطوط می‌کشیم و کلمات را دنبال می‌کنیم. نابینایان هم با کمک یک حلقه می‌توانند یک مطلب را به همین صورت دنبال کنند. این حلقه متن را تشخیص داده و آن را با صدای بلند می‌خواند.

این حلقه که توسط آزمایشگاه رسانه‌يی ام‌آی‌تی تولید شده از یک الگوریتم مخصوص استفاده می‌کند. روش کار به این صورت است که زمانی که حلقه روی هر کلمه قرار می‌گيرد، آن را تشخیص می‌دهد و داده‌ها را به برنامه‌يی می‌فرستد تا نتيجه را با صدای بلند بخواند. در ضمن همانطور که افراد نابینا با انگشتشان کلمات را دنبال می‌کنند، اين حلقه سیگنال‌های هشدار را به صورت صدا یا لرزش صادر می‌کند تا از حرکت ناخواسته و اشتباه بین خطوط جلوگیری شود.

حلقه‌ی مطالعه با قابليت تشخيص متن

در نسخه‌ی فعلی، این حلقه باید به یک کامپیوتر وصل باشد تا بتواند نوشته‌های متن را تفسیر کند. سازندگان مشغول توسعه‌ی نسخه‌يی هستند که بتواند با کمک گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها کار کند.

عینک‌های هوشمند هم‌راهِ نابینایان

برخی از افراد نابینا نوعی از بینایی را که اغلب محدود به تشخيص کلی نور و حرکت است، حفظ می‌کنند. عینک‌های هوشمندی در دانشگاه آکسفورد طراحی شده‌اند تا به نابینایان کنند تا بتوانند در محیط‌های ناآشنا تردد کنند.

عینک هوشمند با قابلیت تشخیص اشياء و اجسام در محیط پیرامون

این عینک‌ها شامل یک سیستم متشکل از نرم‌افزار و دوربین هستند تا بتوانند اشیاء پيرامونی را تشخیص دهند و آنها را برای کاربر نیز قابل تشخیص کنند.

ساعت هوشمند دات

دات اولین ساعت‌ هوشمند لمسی‌ست که مانند هر ساعت دیگری تاریخ، زمان و اطلاعیه‌ها‌ی مربوط به تلفن همراه را نشان می‌دهد با این تفاوت که به جای نمایش دادن آن‌ها روی صفحه نمایش، بر اساس وضعیت نقطه‌های روی ساعت، کاربر را آگاه می‌کند. در واقع، این ابزار مبتنی بر الفبای نابینایان يا بريل کار می‌کند.

ساعت هوشمند دات با صفحه‌ی برجسته

زمانی که یک پیام برای کاربر گوشی هوشمند ارسال می‌شود، این ساعت با ايجاد لرزش، دريافت پيام را به کاربر اطلاع می‌دهد.

این نمونه‌ها تنها بخشی از کاربردهای تکنولوژی در زندگی افراد نابیناست. حتما با پیشرفت هر روزه‌ی تکنولوژی‌های هوشمند شاهد تغییرات بیش‌تر و مهم‌تری در فراهم آوردن تسهيلات برای زندگی اين افراد خواهیم بود.

امتیاز شما برای ما ارزشمند است. برای امتیاز کلیک نمایید!
[کل: 1 میانگین: 5]

مطالب مشابه

سبک زندگی

بیشتر بخوانید…