اکو استراکچر پلتفرمیست که شرکت اشنایدر الکتريک آن را با هدف هوشمندسازی صنعتی و مکانیزمی خودکار طراحی کرده است. این پلتفرم منبع باز و قابل تعامل را در خانه و ساختمان، مراکز داده، زیرساختها و صنایع میتوان پيادهسازی کرد. اين تکنولوژی نوآورانه سطوح عملياتی مختلفی شامل تجهیزات متصل به اینترنت، کنترل مرزی (در آستانهی اينترنت اشیاء)، برنامههای کاربردی و سامانههای تحليلی و خدمات دارد.
پيادهسازی این سیستم هوشمند صنعتی، پلتفرم اکو ستراکچر، با بیش از ۸۰٪ صرفهجویی در زمان و هزینههای مهندسی، ۷۵٪ بهینهسازی در هزینهی تعمیر و نگهداری و همچنین ۵۰٪ در کاهش آلودگیهای کربن دستآوردهای قابل اعتنا و بااهميتی دارد.
اکو استراکچر در کجا به کار میآيد؟
يکی از تمرکزهای اشنایدر الکتریک بهبود دادن مؤلفههای امنیت تجاری، بهرهوری، مصرف معقول و کیفیت ارتباطات اینترنتی و هوشمندسازی اتوماسیون صنعتی است. اين شرکت پیگيری اين خواستهها را از طریق پلتفرم اکو ستراکچر انجام میدهد. متخصصان اشنایدر الکتریک با به کار بردن دانش و تجربهشان در چهار حوزهی شبکه، صنعت، ساختمان و پایگاه داده مجموعهيی از راه حلها را پیشنهاد کردهاند.
تمام واحدها و بخشهای کارخانه یا هر تأسیساتی که مجهز به اين پلتفرم است، به هم مرتبط هستند و به عبارتی سیستم هوشمندسازی واحدهای صنعتی به طور کامل پیادهسازی شده است. در واقع، روند عملکرد این سیستم چنان است که اطلاعات حیاتی از حسگرها گرفته تا سامانهها و فضاهای ابری جمعآوری میشوند. این اطلاعات تجزیه و تحلیل میشوند و بر اساس معانی استنباط شده و اطلاعات استخراجی بلادرنگ و همچنين توجه به سیاستهای حرفهيی و تجاری برای تصميمگیریهای اجرایی و عملياتی اقدامهای لازم صورت میپذيرند.
این سیستم هوشمندسازی صنعتی با بهرهبرداری از هوش مصنوعی و اتصال به تجهیزات هوشمند از طریق پروتکلهای ارتباطی استاندارد این توانایی را فراهم میکند تا خود تجهیزات به صورت محلی تحليلهای لازم را انجام دهند و تصمیمهای کنترلی بگیرند. این ساختار به توسعهدهندگان، یکپارچهسازان سیستم و مهندسان در ساخت برنامههای کاربردی برای پیادهسازی عملیات هوشمند در کارخانهها کمک میکند.
تعامل با اینترنت اشیاء
این پلتفرم در بستر اینترنت اشیاء با کمک سامانهی ابری آژر (Azure) که از سوی مایکروسافت ابداع شده، امکانات و خدماتی فراهم میآورد که باعث بهبود عملیات اجرایی میشود. گفتنی اين که پلتفرم اکو ستراکچر با اتکا به تحولاتی که طی دههی اخیر انجام شده، یک راه حل ترکیبی برای تکنولوژیهای عملیاتی و اطلاعات و ارتباطات به منظور افزایش بهینهسازی انرژی و سودمندتر شدن عملیاتهای اجرایی از طریق هوشمندسازی صنعتیست. تکنولوژیهای عملياتی (OT) به مدیریت و نظارت بخش ابزار دقیق در محیطهای صنعتی و موقعيتهای طراحی زیرساختها میپردازند.
مجموعاً، اکو ستراکچر کمک میکند تا بهرهبرداران راحتتر با چالشهایی که در امور اجرایی و عملیاتی وجود دارند، روبهرو شوند و از ظرفیتهای اینترنت اشیاء به درستی برخوردار شوند. به کمک این پلتفرم میتوان تأثیرات دیجیتالی شدن را در بهرهوری انرژی و خدمات دسترسی به اینترنت اشیاء بررسی کرد. در جدول تهیهشده در بارهی تحول دیجیتالی در آینده و حل مشکلات در زمینهی انرژی و بهرهوری اطلاعاتی ارائه میشود.
۲.۳ میلیارد نفر يا به انرژی الکتریکی دسترسی ندارند یا کیفیت دسترسیشان پایدار نيست. | ۲ برابر رشد سریعتر عرضهی برق در مقایسه با تقاضا تا سال ۲۰۴۰. | افزایش ۵۰ درصدی مصرف انرژی تا سال ۲۰۵۰ به دلیل توسعهی شهرنشینی، صنعتی شدن و دیجیتالی شدن. |
انرژی |
افزایش ۵۰ درصدی بهرهوری انرژی در حوزهی صنايع. | ۸۲ درصد از پتانسیل اقتصادی برای بهرهوری انرژی مربوط به ساختمانهاست. | برای حل مشکلات آب و هوایی به افزایش ۳ برابری بهرهوری نیاز است. |
بهرهوری |
اجرای هر کاری به صورت نرمافزاری امکانپذير میشود. | ۳۰ میلیارد ابزار و وسیله به شبکه تا سال ۲۰۲۰ متصل میشوند. | افزایش ۱۰ برابری تعداد تجهیزات متصل به شبکه در مقايسه با افراد تا سال ۲۰۲۰. |
دسترسی به شبکه |
پلتفرم اکو استراکچر از سه سطح تشکیل شده است. لایهی محصولات متصل، کنترل مرزی و برنامهی کاربردی برای تجزیه و تحلیل و خدمات. هر یک از اين سه سطح به طور جداگانه معرفی میشوند. تجهیزات، ماشینها و نرمافزارهایی که در این سطوح به کار رفتهاند، هر کدام نقشی در کنترل ماشینها، ایمنی و مدیریت نرمافزارها ایفا میکنند.
سطح محصولات متصل
برای اتصال همهی تجهیزات به هم، از بخش تولید گرفته تا طبقات بالا، تمام تجهیزات به طور داخلی دارای امکانات پشتیبانی هوشمند هستند و اين امر باعث تصمیمگیری بهتر حین عملیات میشود. در اين بین، بستر اینترنت اشیاء نقش حیاتی دارد و باعث اتصال محصولاتی چون کلیدهای قطع و وصل، درایورهای سرعت متغیر و حسگرها، منابع تغذیهی پشتیبان، رباتها و ماشینهای خودکار، کنترلکنندههای حرکتی، رلهها، رابط کاربری انسان به ماشین (HMI)، تجهیزات ایمنی ماشینها، کلیدها و کنتاکتورها میشود. در واقع، از محصولات متصل برای اندازهگیری، تحریک و به کار انداختن وسیلهها استفاده میشود تا یک سیستم هوشمند صنعتی انعطافپذیر و بیهمتا ایجاد شود.
سطح امکانات کنترل مرزی
این سطح به امکان کنترل عملیات بسته به این که چه کاری میخواهید انجام دهید توجه دارد. به عبارتی، این سطح به شما امکان مدیریت عملیات از راه دور، مثلا متصل کردن پلتفرمهای کنترلی از راه دور، اتوماسیون پیشرفته و قابلیتهای عملیاتی دیگر را میدهد و یک سیستم هوشمند صنعتی به تمام معنا را به وجود میآورد. کنترل مرزی باعث میشود تا راهحلهایی ایجاد شوند که کنترل محلی آسانتر و بهرهوری و ایمنی آنها هم حفظ شود. برای آشنایی و درک بیشتر خوب است کمی در بارهی تجهیزاتی که در این سطح راهاندازی میشوند، بحث شود:
- جعبه اینترنت اشیاء صنعتی مگلیس (Magelis) و کامپیوترهای صنعتی: این وسیله در سطح کنترل مرزی راهاندازی میشود و باعث ایجاد ارتباطی امن در سرتاسر تشکیلات و افزایش سودآوری میشود. همینطور با عملکرد بهینه باعث ایجاد فرصتهای تجاری میشود.
- کنترلکنندههای حرکتی خودکار (PacDrive): این تجهیزات به کاربران اجازه میدهند تا از رباتها و قابلیتهای پیالسی در قالب یک پلتفرم استفاده کنند. این تکنولوژی با استفاده از استانداردهای بینالمللی باعث کاهش پیچیدگی سختافزاری و نرمافزاری میشود.
- کنترلکنندههای ماشین: این کنترلکنندهها که قابل برنامهریزی هستند، عملیات صنعتی را به طور پایدار و کارآمدی نظارت و مدیریت میکنند. این کنترلکنندهها منجر به افزایش ایمنی در اتوماسیون ماشینها میشوند.
- نرمافزار کنترل ماشین اکو ستراکچر (EcoStruxure Machine Expert): توسعه، پیکربندی و راهاندازی کل ماشین از طریق این محیط نرمافزاری واحد انجام میشود. به بیانی، تمامی تجهیزات مثل کنترلکنندههای قابل برنامهریزی، کنترلکنندههای حرکتی، کنترل موتور و … به وسیلهی همین نرمافزار کنترل و مدیریت میشوند و به اين ترتیب، در صرفه جویی زمان به مهندسان کمک میکند. در واقع، کلیت سیستم هوشمند صنعتی از طریق همین نرمافزار کنترل و مدیریت میشود.
- نرمافزار ماشین اسکادا (SCADA): یک نرمافزار قدرتمند است که به بهبود رابط کاربری انسان به ماشین (HMI)، سامانهی سرپرستی و گردآوری داده یا اسکادا، اثربخشی کلی تجهیزات (OEE) کمک میکند. این بستهی نرمافزاری باعث صرفهجویی در زمان و هزینه میشود و گزارشهایی به طور خودکار تهیه میکند. از طرفی، کاربران میتوانند از عملکرد خود با ردیابی دادهها مطلع شوند.
برنامههای کاربردی برای آنالیز و خدمات
ضروریست که سختافزارها و سیستمهای متنوع در ساختمانها، مراکز داده و صنعت و همچنین نیروگاهها تحت حمایت و پشتیبانی باشند. یکپارچه بودن ماشینها با کمک تکنولوژی اطلاعات، مجموعهی دادهها را برای آنالیز و تحلیل آماده میکند. این مسأله باعث میشود تا سازندگان ماشین و مصرفکنندگان نهایی راحتتر و سریعتر به اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
در این سطح، دو ماشین در جایگاه مشاور اکو ستراکچر ایفای نقش میکنند. این ماشینها عملیات را نظارت، ردیابی و ثبت میکنند و در صورت تشخیص ناهنجاری، به کاربر اطلاع میدهند و به رفع مشکل میپردازند. همچنین از این ماشینها میتوان برای اتصال امن دستگاهها کمک گرفت. از طرفی، ماشین دیگری به نام ماشین مشاور اپراتور تکمیلی اکو ستراکچر، اطلاعات متنی و اطلاعات پویای محلی را برای کاربران تلفن همراه ترکیب میکند و این امکان را برایشان فراهم میکند که تلفیقی از محیط فیزیکی و واقعی را به وسیلهی اشیاء مجازی تجربه کنند.
حال که تا حدودی پروژهی اکوستراکچر را بررسی کردیم و در مورد آن میدانیم، کمی درباره کاریی عملکرد این پلتفرم در مکانهای مختلف میپردازیم.
ساختمان
ساختمانهای هوشمند و متصل به اینترنت جهان هوشمند را با دنیای فیزیکی ترکیب میکنند و با جمعآوری دادهها و تجزیه و تحلیل آنها فرصتهای زیادی را ایجاد میکنند. این اطلاعات به شکلگيری دید وسیعی در بارهی نحوهی عملکرد ساختمان منجر میشوند. از جمله فواید يک ساختمان هوشمند از اين قرار است:
- راحتی و سلامتی با بهرهبرداری از سیستمهای تهویهی هوشمند؛
- صرفهجویی در انرژی با نصب سامانهی روشنایی هوشمند؛
- امنیت و فضای اختصاصی مثلا در گاراژهای هوشمند؛
- استفادهی سودمند از فضا.
مهمترين کسانی که از تحول هوشمندی در ساختمانها بهره میبرند، مدیران هستند. ايشان دیدگاهی وسیع و فراگیر از ساختمان به دست میآورند و میتوانند با تدبیر بیشتری فعالیت کنند و سرعت عمل آنها برای تصميمگيری بيشتر میشود. مثلا گزارشها را به راحتی میتوان روی گوشیهای هوشمند دید و مرور کرد. همینطور، هوشمندسازی اتوماسیون صنعتی به دلیل نگهداری و تعمیر پیشگیرانه از تجهیزات باعث میشود که دیگر نیاز به معاینه و بررسی آنها به طور دستی نباشد. اين روند باعث آشکار شدن خطاهایی میشود که در روش سنتی ارزیابی قابل تشخیص نبودند. در چنین سیستمی خطاها به راحتی قابل تشخیص و حل هستند. همینطور دیدگاهی کارآمد نسبت به ساختمان با مدیریتی استراتژیک ایجاد میشود. همچنین این روند باعث میشود تا مدیران بیش از قبل کنشگر و فعال باشند.
هتل ماریوت اینترنشنال از مشتریان اشنایدر الکتریک است و با استفاده از پلتفرمی که در اختیارشان گذاشته شده، ساختمان خود را هوشمند کردهاند. جان کنلون، مدیر تأسیسات و مهندسی ماریوت، میگوید: «ما از تکنولوژی برای گرفتن تصمیمات بهتر استفاده میکنیم. ما با کمک اشنایدر الکتریک پا به يک عرصهی هوشمندسازی صنعتی گذاشتهایم. در پلتفرم برگزيده تمامی فاکتورها در یک سیستم ادغام میشوند تا با ایجاد یک خط مشی واحد، هدفگذاری به طور کارآمد صورت پذيرد. در نتيجهی بهرهبرداری بلندمدت از اين پلتفرم اهداف بالقوهيی در زمینهی کاهش اثرات سوء کربنی، مصرف درست و بهینهی آب و جلوگیری از مصرف بیهودهی منابع انرژی برآورده خواهند شد.»
در هتل ماريوت ۴۲ درصد از شکایات مهمانها در بارهی مسائل مربوط به اتاقهاست. کارایی و بازده بیشتر مدیریت هتل و اتاقها باعث خشنودی مهمانان و کاهش شکایات میشود. آقای کنلون در بارهی این که تکنولوژی ساختمان هوشمند چهطور به کمک آنها آمده و موجب افزایش بازدهیشان شده صحبت میکند.
«تیم تأسیسات هتل در حال حاضر از وسیلههای قابل حمل مثل لپتاپ و تبلت برای چک کردن و تشخیص خطاها استفاده میکنند. کمک به افزایش بهرهوری انرژی از راه دور از دیگر کارهایی است که متخصصان تأسیسات به آن مشغول هستند. از دلایل ارزشمندی سیستم مدیریت ساختمان یا هوشمندسازی صنعتی این است که کارمندان و پرسنل دیگر نیاز نیست ساعت زیادی را پشت میز بگذرانند و به جای آن میتوانند در هتل چرخی بزنند و به آسایش و راحتی مهمانان و ساکنان هتل رسیدگی کنند. تیم مدیریت تأسیسات نقش مهمی را ایفا میکند و به هتل کمک میکند تا به اهداف پایدار و مطلوب برسد. به اين ترتیب، علاوه بر این که سیستم مدیریت ساختمان به افزایش بهرهوری عملیاتی کمک میکند، مهمانان هتل تجربهی شخصی جالبی هم خواهند داشت.
در هتل ماریوت به مهمانان یک کلید میدهند که این کلید دیجیتالیست. اين کليد یک گذرگاه دیجیتالی برای رسیدن به پروفایل شخصیشان است. هر اتاق با وسیلههایی متنوعی مطابق با سلیقههای شخصی افراد مختلف تجهیز شده، مثلا پردهها و کرکرهها اتوماتیک هستند. نامنویسی در هتل با استفاده از اثر انگشت و دستگاههای تشخیص چهره انجام میشود. از طرف دیگر، استفاده از دستیار الکسا هم دیگر تجربهيیست که ساکنان میتوانند از آن بهره ببرند.
ساختمانهایی که دارای سیستم مدیریت ساختمان هستند و به نحوی از هوشمندسازی تأسیسات بهره میبرند، به دلیل داشتن سیستم تهویهی مطبوع، احتمال بیماری تا ۳۵ درصد و همینطور شکایات مهمانها تا ۴۲ درصد کاهش مییابد. همچنین از تعمیرات برنامهریزی نشده و غیرقابل پیشبینی ۲۹ درصد کاسته میشود.
از طرفی، ساختمانهای هوشمند موجب بهینهسازی در مصرف منابع نیرو میشوند که روی هم رفته تحولی عظیم در شهرها ایجاد میکنند. یکی از مطالب وبلاگ نستک ایران به بررسی این موضوع پرداخته است که در صورت علاقهمندی میتوانید این مطلب را مطالعه کنید.
صنعت
خوب است بدانید که قدرت خودآگاهی ماشینها به تعبیری چهارمین انقلاب صنعتیست. هرچند این تجهیزات نیازمند ابتکار و خلاقیت بیشتری هستند و برای خلاق بودن باید به انسانها و نیازهایشان توجه کرد. از طرفی، به این دلیل که صنعت بر محور تولید محصول میچرخد یا به عبارتی صنعت محصولمحور است، در این باره تناقضی پیدار میشود. در صنعت زیرکی به این است که هر چه زودتر محصول را در بازار بفروشیم. از سويی بايد محصول خلاقانهيی ساخت که بتواند از پس تقاضاهای جهانی برآيد. نوآوری همیشه با ابتکارات کوچکی شروع میشود که ترکیب آنها منجر به اختراع بزرگتری میشود.
دادهها در استانداردهای باز قابل انتقال هستند و همین موجب ایجاد اکوسیستمی از شرکا و متخصصان میشود که میتوانند اطلاعات را از هر جا به اشتراک بگذارند. استانداردهای باز باعث دوام و پیوستگی بیشتر در طراحی و ساخت و ساز و مراحل اجرا و نگهداری میشوند.
از گیراترین و جذابترین مزایای هوشمندسازی صنعتی، فرصت انتقال به سامانههای خدماترسانی مبتنی بر تجارت است که به شرکتها کمک میکند که نقاط قوت و عوامل جذب مشتری را پيش ببرند و بهبود دهند تا این که فقط عرضهکنندهی کالا باشند و تنها بر سر قیمت رقابت کنند.
در يک گفتوگوی خبری با عوامل سایت داو-کورنينگ (Dow-Corning) از کم و کيف بهرهوری عملیاتی، اعتبار، سودآوری و امنیت با توجه به استفاده از پلتفرم اکو ستراکچر صحبت شده است. اين سایت نمایندهی مجموعهيی از بزرگترین عرضهکنندگان مواد سیلیکونیست. این شرکت با هدف برقراری ارتباط بین ماشین و انسان برای بهروزرسانی ساختارهای صنعتی خود تصميم گرفت. این کار علاوه بر این که منجر به تحصیل سریعتر نتایج میشود، یک تجربهی یکپارچه و تمام عیار را برای مهندسان و اپراتورها به ارمغان میآورد. مجموعهی داو-کورنینگ روی هم رفته با روزآمدی فنشناختی به بازدهی عملیاتی بالاتر، اعتبار و ایمنی بیشتر دست يافته است.
کارشناس فنی اين مجموعه اعلام داشته که زمان اولیه برای بهروزرسانی بسیار کوتاهتر از رویکرد سنتی شده. اين تيم با اجرای و پیگيری فرآیندهای هوشمند برخط در محیط شبکه توانسته به اندازهی دو روز بيشتر فرآيندهای تولید و ساخت و ساز را پيش ببرند.
شبکهها و میکروشبکههای هوشمند
شبکههای هوشمند نمایانگر تحول دیجیتال در زیرساختهای انرژیست که طیف گستردهيی از تکنولوژیها را در بر میگیرند. مثل شارژرهای وسايل نقلیهی الکتریکی، کنتورها و تجهیزات هوشمند. این شبکهها با یک ساختار هوشمندانه این امکان را برای منابع انرژی برگشتپذیر فراهم میکنند تا با سیستم انرژی اصلی ادغام شوند. اجرای هوشمندسازی صنعتی در شبکهها باعث افزایش بازدهی انرژی میشوند و اين موضوع بسیار مورد توجه شرکتهای آب و برق است.
میکروشبکهها همان شبکههای انرژی محلیاند که برای کاربردهای صنعتی و تجاری مثل بیمارستانها، محوطههای دانشگاهی و یا مکانهای خارج از شبکه ایجاد شدهاند. میکروشبکهها به دلیل قابل کنترل بودن، تأمین توان ضروری را تضمین میکنند. با پیادهسازی سیستم هوشمندسازی صنعتی در شبکههای برق و نیروگاهها تغییر و تحول قابل توجهی ایجاد خواهد شد. امکانات شبکهيی اکو ستراکچر تغيير روالهای مدیریت انرژی را ممکن میسازد و در نتیجه، کارایی و بهرهوری بهبود میيابد.
زیرساخت
انرژی و طریقهی مصرف آن با تغییر و تحولات مهمی روبهروست. میل و رغبت جهانی به استفاده از وسیلههای برقی در حال افزایش است. نتيجهی اين روند، افزایش تقاضا برای انرژی الکتریکیست. بسیاری از افراد و کسب و کارها با رویکرد تولید به مصرف، به میکروشبکهها روی آوردهاند؛ یعنی برق مصرفیشان را خودشان تامین میکنند. حتما اين جمله را شنيدهايد که خانهها میتوانند نیروگاههای برق خودشان باشند.
بازدهی بالاتر و انعطافپذیری و سازگاری بهتر از دستآوردهای هوشمندسازی صنعتی در میکروشبکهها هستند. شرکتهای برق بسته به نوع سیستم تولیدکنندهی انرژی در آنها میتوانند عملیات توزیع را به یک فرصت تبدیل کنند. دیجیتال شدن کلید موفقیت در آینده است، چه در عرضه چه در تقاضا. تکنولوژیهای شبکه و میکروشبکهی هوشمند تولیدکنندگان و مشتریان را به یکدیگر متصل میکند و برای شرکتهای توزیع شرایطی فراهم میکند تا با افزایش بهرهوری از پس نیازهای مشتریان برآیند. آیندهی انرژی الکتریکی پایدار و تجدیدپذیر است و امروزه به تکنولوژی لازم برای به کارگیری آن دست یافتهایم.
برای درک بهتر تأثیرات نوآوریها در صنعت برق به بخشی از يک گفتوگو با فرانسیسکو بورستی که از مديران يکی از بزرگترین نیروگاهها در ایتالیاست، اعتنا کنیم: «ایتالیا یکی از اولین کشورهاییست که در آن هوشمندسازی تأسیسات در شبکهها گسترش یافتهاند. بعد از پانزده سال، قدیمیترین نسل کنتورها توسط مدلهای جدید جایگزین شدهاند. کنتورهای نسل دوم بسیار کارآمد هستند و اطلاعات بیشتر و مهمتری را نسبت به مدلهای قدیمیتر جمعآوری میکنند. مثلا مصرف آب میتواند با استفاده از حسگرهای هوشمند بهینه و در پی آن، میزان دقیق و الگوی مصرف آب اندازهگیری شود.»
در حال حاضر، تجهیزاتی که شهرها به آنها مجهز هستند بیش از این که باعث افزایش کیفیت زندگی باشند، بیشتر بر کاهش هزینههای زندگی متمرکز اند. باید پتانسیلهای یک شهر هوشمند را که با تازهترین تکنولوژیها تجهیز شدهاند، توسعه بخشيد.
مرکز داده
اگر قرار بر این باشد که دادهها «سوختِ» چهارمین انقلاب صنعتی باشند، برای توسعهشان نیاز به زیربنایی مستحکم داریم. این موضوع برای انتقال قدرت ضروریست. مراکز قدرتمند پردازش دادهیی که با محاسبات و پردازشهای مرزی پیچیده ترکیب شدهاند، در حال حاضر پتانسیلهای چهارمین انقلاب صنعتی را آزاد میکنند. البته وقتی پای دادهها و سیستمهای محاسباتی در میان است، یک روش واحد جهانی در کار نيست، زیرا هر شرکتی نیازهای منحصربهفرد خود را دارد. برای این که دادهها را به يک سامانهی ابری ارسال کنیم یا در سرویسدهندههای محلی آنها را پردازش کنیم، لازم است تصمیماتی درخور اتخاذ شود. در صورت بهرهبرداری از تجهیزات رایانش مرزی محتواهایی با پهنای باند زیاد میتوانند نزدیک به مصرفکننده یا منابع اطلاعاتی قرار بگیرند و بنابراین در محدودهی محاسباتی سامانهی ابری بزرگتری واقع شوند. برای پاسخ به نیازهای متنوع و دائما رو به رشد کاربران، داشتن یک ساختار دیجیتالی پایدار و قابل ارتقا در سامانهی ابری و در محدودهی مرزی ضروریست. در این باره لازم است که شرکتها خدمات دیجیتالی مورد اعتماد و متناسب با تقاضا را فراهم کنند که بین تجهیزات به راحتی تبادل شده و به لحاظ سایبری بالاترین سطح امنیت را داشته باشند.
فراموش نکنيد که سرمایهگذاری در سطح مراکز داده همانا سرمایهگذاری در امنیت سایبریست. هر دو موضوع «امنیت از طریق طراحی» و «شخصیسازی از طریق طراحی» باید رهیافتی به توسعهی پیکرهی اطلاعات و روابط مصرفکنندگان ارائه دهند. با یک استراتژی صحیح در رابطه با دادهها کسب و کارها قادر خواهند بود تا نیازهای مشتریان را پیشبینی کنند و به دیدگاهی برسند که به آنها در نوآموزی و پیشرفت یاری رساند.
مدیریت زیرساخت مرکز داده
مدیریت زیرساخت مراکز داده (DCIM) یکی از زمینههای کاربردی تکنولوژی اکواستراکچر است که اجزای تشکیل دهندهی آن نرمافزار، صفحهی نمایش و تجهیزات هوشمند و حسگرهاست. نرمافزار وظیفهی مدلسازی، مدیریت و پیشبینی تغییرات ایجادشده در پایگاه داده را بر عهده دارد. از طرفی، صفحهی نمایش هم یک دیدگاه کلی از اطلاعاتی که سیستم جمعآوری کرده، پیش رو مینهد. هوشمندسازی صنعتی به کمک تکنولوژی اکواستراکچر یک نمای کلی از یک ساختمان، یک اتاق یا تجهیزات و زیرساخت شبکههای کامپیوتری مثل قفسهها یا حتا وضعیت سلامت تجهیزات به وجو میآورد. هوشمندسازی صنعتی یا هوشمندسازی تجهیزات ساختمان به جمعآوری اطلاعات محیطی مانند دما و رطوبت و سازماندهی عملیات کنترلی کمک میکند.
به علاوه، سیستمهای مدیریت زیرساخت مرکز داده به اپراتورها کمک میکنند تا از پایگاه دادهشان مفیدترین بهرهبرداری را به عمل آورند، کمترین انرژی را مصرف کنند و همچنین هر خطر تهدیدآمیزی را که مربوط به پایگاه داده است، شناسایی کنند. به اين ترتیب، سیستم مدیریت مرکز داده دسترسی آسان به اطلاعات را فراهم میکند تا شرکتها بتوانند تصمیمگیری آگاهانهتر و عملکرد کارامدتری داشته باشند.