اگرچه تکنولوژی نسل ۵ هنوز چندان اجرايی و عملياتی نشده است، اما وعدههایی برای اتصال سریعتر و مطمئنتر از طریق تلفنهای همراه و شبکههای خانگی داده شده است. اين وعدهها رضایت کاربرانی را که مشتاق سرعت و پهنای باند بیشتر هستند نشانه رفته است. از طرفی، ورود این تکنولوژی بازی سیستمهای خانهی هوشمند را به هم میزند و دگرگون میکند. هماکنون اين سامانهها دچار گرفتاری ناسازگاری در تعامل بينابينی هستند.
تکنولوژی جدید 5G
جدیدترین نسل تکنولوژی بیسیم با کدگذاری OFDM همراه است. مدولاسیون و ادغام فرکانسی بنيان کار در تکنولوژی OFDM است. طراحی این نسل از تکنولوژی به قدری انعطافپذیر است که که قادر به برطرف کردن نیازهای تجهیزاتی خواهد بود که با پهنای باند متفاوت کار میکنند و بستری برای کاربردهای آينده فراهم میآورد. این تکنولوژی قادر است بر روی کانالهای بزرگتر از 4G با تأخیر کمتر فعالیت کند. در نتیجه، فعالیت آنلاین برای افراد به طور همزمان آسانتر میشود.
ايجاد سلولهای کوچک (نقاط دسترسی رادیویی سیستم ارتباطات موبایل) یکی از بزرگترین دستآوردهای تکنولوژی 5G است. اين اتفاق منجر به پوشش قابل اطمینان، هزینهی پایین و عملکرد بهينهی شبکه میشود. اين تحول، نیازمند پیادهسازی گستردهی زيرساختهای لازم است. اين روند چه بسا سالها به طول انجامد و رخداد آن به تدريج صورت میپذيرد. به همین دلیل، اجرايی شدن 5G چه بسا در يک دههی پيش رو تحقق پيدا کند. به محض آماده شدن 5G تکنولوژیهای وایفای و 4G در آن ادغام میشوند.
چهگونه 5G به کمک خانههای هوشمند میآید؟
خانههای هوشمند در حال حاضر با اتکا به واسطههای وایفای، بلوتوث و دیگر پروتکلهای شبکه فعالیت میکنند. هر چند، شرکتهایی مثل مایکروسافت و آمازون در تلاشاند تا واسطهيی برای اتصال دستگاههای مختلف با یکدیگر ایجاد کنند، اما هنوز اين صنعت به مرحلهی عملی مطلوب برای تعامل دستگاهها با یکدیگر نرسیده است.
خلافآمد تکنولوژی نسل چهار، 5G با وسیلههایی با سطح توان پایین کار میکند که این قابلیت برای پوششدهی طيف وسيعتری از محصولات متصل به سامانهی خانهی هوشمند گستردهتر سودمند و کاراست. در این شبکهی وسيع جدید، این امکان را فراهم میکند که تا تمام وسيلهها در يک رویکرد مطمئنتر به طور مستقیم به 5G ، بدون نياز به واسطهی وایفای، وصل شوند. به این ترتیب، تمام وسیلهها را میتوان برای تعامل مؤثرتر با استفاده از پروتکل یکسان به شبکه متصل کرد.
همه میدانیم که خانههای هوشمند باعث صرفهجویی در هزینههای مصرف انرژی میشوند. با تکنولوژی 5G این ظرفيت بهتر هم میشود. با پشتیبانی از تعداد دستگاههای بیشتر در یک شبکه، این تکنولوژی به کاربران اجازه میدهد دستگاههای خانگی هوشمندی را به شبکه اضافه کنند که به طور خودکار میتوانند مصرف برق را بدون نياز به برنامهريزی دستی مديريت کنند. برای مثال، اتصال کنتورها به شبکهی مرکزی به این معناست که نيروگاه میتواند نوسانات مصرف انرژی را تشخیص و نسبت به آنها واکنش نشان دهد. يا همچه شبکهيی میتواند فعاليتی نظير تشخیص سریع نشتی گاز و ارسال پيام هشدار و برقراری تماس اضطراری را انجام دهد.
تأخیر کمتر و اتصالهای قابل اعتمادتر باعث کاراتر شدن وسیلههایی مثل زنگها و دوربینها میشود. سرعت بالاتر به این معناست که کاربران میتوانند هر چه سريعتر از اطلاعاتی که تجهيزات هوشمند، مانند حسگرهای مصرف آب، در اختيار مینهند برای تنظیم رفتار بهره ببرند.
استفاده از شبکههای 5G برای تحقق تکنولوژی خانهی هوشمند و ایجاد یک سیستم یکپارچه از تجهيزات نه تنها باعث افزایش سرعت و اعتبار سیستمها میشود، بلکه باعث افزایش تقاضا برای تجهیزات خانگی هوشمند خواهد شد. این ويژگی منجر به پيشرفتهای تازه و رقابتیتر شدن قیمتها میشود. در نتيجه، افراد بيشتری میتوانند در جرگهی کاربران سیستمهای خانهی هوشمند قرار بگيرند.