نصب کلید و پریز یکی از مهارت هایی است که هر فردی با اندکی پیش زمینه می تواند به آسانی انجام دهد. اگر هم در این زمینه به طور تخصصی فعالیت دارید خواندن این مقاله خالی از لطف نیست. پیش از این در مورد کلید لمسی هوشمند و نحوه نصب کلید لمسی به طور مفصل صحبت کردیم. حال، در این مقاله قصد داریم روش نصب کلید و پریز ساختمان را در چند مرحله آموزش دهیم. همچنین، به استانداردهای نصب کلید و پریز می‌پردازیم. همین‌طور، در مورد نکاتی که نیاز است هنگام نصب به آن‌ها توجه کنیم صحبت می‌کنیم.

همچنین،‌ دو ویدیو نصب کلید و پریز در انواع کادر کلید و پریز یک و دو خانه نیز آورده‌ایم. تماشای آن‌ها می‌تواند روند نصب و طرز بستن مکانیزم کلید و پریز برق را برای شما راحت‌تر کند. هرچند، تماشای تمامی ویدیوهای نصب را می‌توانید در اینجا ببینید. از طرفی راهنمای نصب کلید و پریز های نِستِک به همراه کادر نیز در قالب PDF تهیه شده که می‌توانید آن‌ها را دانلود نمایید.

نکات ایمنی مهم نصب کلید و پریز برق

  • به یاد داشته باشید که هنگام نصب، حتما فیوز برق را قطع کنید.
  • زمانی که پریز را نصب می‌کنید دقت کنید که محکم و کاملا ثابت نصب شود تا هنگام استفاده دچار آسیب نشود.
  • پریزهای نستک دارای محافط کودک هستند تا از خطرات ناشی از فرو بردن اشیاء نوک تیز در پریز جلوگیری شود.
  • فراموش نکنید که هرگز با دست مرطوب یا خیس پریز برق را لمس نکنید.

استاندارد نصب کلید و پریز در ارتفاع

ارتفاع نصب کلید و پریز از مهم ترین مسائلی است که باید حتما در نقشه برق کشی ساختمان به درستی لحاظ شوند. این استاندارد بسته به مکان های مختلف مثل آشپزخانه، حمام یا اتاق خواب با یکدیگر متفاوت هستند. همچنین استاندارد نصب قوطی کلید و پریز در کنار یکدیگر نیز باید رعایت شود. در این‌جا چند نکته مربطو به رعایت فاصله هنگام نصب کلید و پریز و استانداردهای مربوط به آن را بیان می‌کنیم.

  • توجه کنید که هنگام نصب کلید و پریز کنار یکدیگر فاصله مرکز تا مرکز قوطی های برق با در نظر گرفتن جداکننده نباید کمتر از 91 میلی متر باشد. اما، این فاصله بدون در نظر گرفتن جدا کننده نباید کمتر از 71 میلی‌متر باشد.
  • استاندارد ارتفاع کلید برق روشنایی از سطح زمین 110 تا 120 سانتی‌متر می‌باشد.
  • استاندارد ارتفاع پریز در حمام از سطح زمین 120 سانتی متر می‌باشد.
  • استاندارد ارتفاع پریز در آشپزخانه از سطح زمین 60 و 120 سانتی متر می‌باشد.
  • استاندارد ارتفاع پریز برق، تلفن و آنتن از سطح زمین 30 تا 40 سانتی‌متر می‌باشد.

نحوه نصب کلید و پریز با کادر تک خانه

ابزارهای مورد نیاز نصب کلید و پریز در کادر تک خانه

مکانیزم پریز برق، کادر کلید و پریز تک خانه، فازمتر و پیچ‌گوشتی دو سو.

گام اول: تشخیص سیم های برق

سیم‌های برق فاز و نول را به کمک فازمتر مشخص می‌کنیم. برای این کار فاز متر را با احتیاط و رعایت نکات ایمنی به هر یک از سیم‌ها متصل می کنیم و انگشتمان را به ته فازمتر می‌چسبانیم. اگر چراغ فازمتر روشن شد،‌ به این معنی است که آن سیم از نوع فاز است. در غیر این صورت نول می‌باشد.

قبل از نصب کلید و پریز روکار باید نوع سیم فاز و نول را به وسیله فازمتر مشخص کنید.
تشخیص سیم‌ها به وسیله فازمتر.

فراموش نکنید بعد از تشخیص سیم ها فیوز برق را قطع کنید؛ و حتما از قطع بودن آن اطمینان حاصل کنید.

گام دوم: نصب مکانیزم پریز برق

در این مرحله، برای نصب مکانیزم برق، رویه پریز را با پیچ‌گوشتی باز می‌کنیم. سپس، سیم‌های فاز و نول را به ترمینال‌های مکانیزم برق متصل می‌کنیم. بعد از آن، پریز را درون قوطی برق قرار می دهیم. در آخر پیچ های چنگه را می‌بندیم تا مکانیزم در جای خود محکم شود.

هنگام تعویض کلید و پریز قدیمیتان و نصب کلید و پریز جدید به یاد داشته باشید که مکانیزم را محکم پیچ کنید تا ثابت و محکم باشد و هنگام استفاده دچار آسیب نشود.
نصب مکانیزم پریز برق

گام سوم: نصب کادر کریستال تک خانه

حالا کادر کریستال را روی مکانیزم پریز برق قرار می‌دهیم و آن در جای خود قفل می‌کنیم. رویه پریز را هم روی کادر قرار می دهیم و پیچ آن را هم با پیچ‌گوشتی می بندیم.

هنگام نصب سوکت برق حتما به استاندارد های نصب کلید و پریز دقت کنید.
نصب کادر روی مکانیزم.

گام چهارم: وصل کردن فیوز برق

در آخر هم فیوز برق را وصل می‌کنیم.

ویدیو زیر شامل مراحل نصب پریز برق در کادر یک خانه می باشد که در بالا نیز به طور کامل شرح دادیم.

طریقه نصب کلید و پریز در کادر دو خانه

زمانی که شما تصمیم به نصب پریز به صورت تکی داشته باشید طبق روش گفته شده و با استفاده از کادر تک خانه عمل می‌کنید. این در حالی است که برای نصب کلید و پریز مکانیکی در کنار یکدیگر به کادر دو خانه نیاز دارید. در ادامه ما به آموزش نصب کلید و پریز در کادر دو خانه می‌پردازیم.

روش نصب مکانیزم پریز در کادر دو خانه دقیقا طبق رویکردی که در بالا توضیح دادیم انجام می‌شود.  بنابراین برای جلوگیری از تکرار مکررات از این بخش عبور می کنیم و به سراغ روش نصب کلید مکانیکی می‌رویم.

ابزارهای مورد نیاز نصب کلید و پریز در کادر دو خانه

مکانیزم پریز برق، کادر دو خانه و پیچ‌گوشتی دو سو.

گام اول: تشخیص سیم های برق

در این قسمت نیز همانند پریز باید نوع سیم ها را به کمک فاز متر مشخص کنیم. که در اینجا سیم مشکی فاز، سیم آبی نول و سیم زرد رنگ هم برگشتی از لامپ یا همان بار است.

تشخیص سیم ها به وسیله فاز متر در نصب کلید و پریز روکار یکی از مراحل مهم است. این کار به وسیله فاز متر به راحتی قابل انجام است.
تشخیص سیم های برق

گام دوم: نصب مکانیزم کلید روشنایی

ابتدا باید رویه کلید برق را باز کنیم. سپس، سیم‌های برق فاز و نول را به ترتیب به ترمینال‌های L و N متصل می‌کنیم. سیم‌های برگشتی از لامپ یا بار هم به ترمینال‌های مربوطه وصل می‌کنیم. بعد از آن مکانیزم را داخل جعبه برق قرار می دهیم و پیچ های چنگه را می‌بندیم تا در جای خود محکم شود.

نصب کلید روشنایی در عرض 5 دقیقه به راحتی با تشخیص نوع سیم ها قابل انجام است.
نصب مکانیزم کلید روشنایی.

گام سوم: اتصال کادر دوخانه

در این مرحله، کادر دو خانه را روی مکانیزهای متصل شده درون جعبه برق قرار می‌دهیم. رویه کلید را روی کادر قرار داده و رویه پریز را با پیچ‌گوشتی در جای خود می‌بندیم.

پس از نصب مکانیزم کلید و پریز برق باید کادر مورد نظر را روی مکانیزم قرار دهید و آن را در جای خود محکم کنید.
نصب کادر دو خانه.

گام چهارم: وصل کردن فیوز برق

در انتها فیوز اصلی برق را وصل می‌کنیم.

تمامی مراحل گفته شده را می‌توانید به صورت یک جا در ویدیو زیر تماشا کنید.

امتیاز شما برای ما ارزشمند است. برای امتیاز کلیک نمایید!
[کل: 33 میانگین: 4.2]

مطالب مشابه

بیشتر بخوانید…